SEO uitbesteden, hoe werkt dat?

2017

Wie een eigen website of webshop heeft, heeft er vast al eens over nagedacht: hoe zit het met mijn SEO? Door SEO toe te passen kun je ervoor zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines als Google. Je moet wel de strategie toepassen, dus als je er weinig van weet kun je je SEO uitbesteden. Maar hoe gaat dat in z’n werk?

Stap voor stap met een SEO-bureau

SEO staat voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines, zodat je gevonden wordt door potentiële klanten. Cherry heeft een in-house SEO-bureau met specialisten die ervoor zorgen dat jouw website voldoet aan de SEO-principes. Samen met jou wordt er een strategie samengesteld die past bij wat jij met je website wilt bereiken. Dat gaat volgens een aantal stappen:

1. Inventarisatie van de wensen

Je wilt graag een stijging van het aantal bezoekers op je website. Maar wie zijn die bezoekers? Dat is de eerste vraag waar het om draait bij het bepalen van de SEO-strategie. Samen bespreken we de doelgroep van je website en wat je hoopt dat bezoekers doen als zij op de website komen. Wil je bijvoorbeeld dat zij een contactformulier invullen, iets bestellen of zich inschrijven voor een cursus? Die informatie gebruikt ons SEO-bureau namelijk om de juiste zoekwoorden te kunnen formuleren.

2. Uitvoeren van een SEO-scan

Na de inventarisatie van de wensen kijkt Cherry in hoeverre je website nu geoptimaliseerd is voor SEO. Zijn er bijvoorbeeld zoekwoorden geformuleerd, is er een duidelijke koppenstructuur en hoe zit het met de URL’s? Daarnaast vindt er ook een nulmeting plaats, waarmee gecontroleerd wordt of de website nu gevonden wordt op bepaalde zoektermen. De conclusies van de SEO-scan worden overzichtelijk gerapporteerd.

SEO Scan

3. SEO – Cherry gaat aan de slag

Als de wensen en de huidige situatie in kaart zijn gebracht, kunnen de specialisten aan de slag. We doen onderzoek naar mogelijke zoekwoorden op basis van jouw belangrijkste diensten, producten en omzetcategorieën. Deze zoekwoorden worden met elkaar vergeleken op basis van relevantie, zoekvolume en concurrentie. Uit de analyse komt een klein aantal zoekwoorden naar voren die de basis vormen voor de SEO-strategie voor je website.

4. Toepassen van verbeteringen

Nu de zoekwoorden helder zijn, kunnen de verbeteringen worden toegepast op de website. We starten met het optimaliseren van teksten, buttons, afbeeldingen, links, URL’s, enzovoorts. Daarnaast komt ook de achterkant van de website aan bod, waaronder de metatitel, metabeschrijving en ALT-teksten. Dit doen we voor iedere pagina op je website. Bovendien voegen we, indien nodig, landingspagina’s toe om de vindbaarheid van je website te vergroten.

5. SEO uitbesteden? Strak plan!

Om ervoor te zorgen dat de vindbaarheid van je website blijft groeien, stelt SEO – Cherry samen met jou een plan op. We kunnen bijvoorbeeld maandelijks SEO-artikelen voor je schrijven en plaatsen op waardevolle websites, waardoor je ranking in de zoekresultaten stijgt. Daarnaast plaatsen we backlinks op relevante websites om meer bezoek naar jouw website te garanderen. Dit noemen we linkbuilding. Linkbuilding is een zeer effectieve manier gebleken om door middel van SEO bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen.

Wil jij ook je SEO uitbesteden?

Dat kan! Neem even contact op met onze SEO-specialisten. Wij helpen je graag om door middel van zoekmachineoptimalisatie bovenaan de zoekresultaten te komen.

Teddie
Contact