Branding strategie

Opvallen, een moderne uitstraling en op meer plaatsen zichtbaar zijn. Dat is een wens voor vele bedrijven. Maar hoe doe je dat? Hoe spreek je de juiste doelgroep aan met je branding strategie? Opvallen in een jungle aan communicatieboodschappen is zo gemakkelijk niet. Dagelijks zie je verschillende reclames, online en offline, die je onbewust prikkelen. Als je goed gezien wordt, is het nog de vraag of jouw doelgroep het interessant genoeg vindt en overgaat tot de gewenste actie. Jouw merk, product of dienst moet voor jouw doelgroep namelijk een positief referentiekader hebben. Dit ‘positief laden van een merk’ is een essentieel onderdeel van moderne marketing, oftewel branding.

Branding marketing

Onze aanpak voor een effectieve branding van je merk bestaat uit drie bouwstenen: een eigen identiteit, een onderscheidend standpunt t.o.v. concurrentie en een juiste relevante boodschap bij jouw doelgroep. Cherry werkt samen met de klant aan een conversiegerichte strategie. We communiceren veel met de klant over de voortgang van het traject.

1. Marktonderzoek voor heldere resultaten

Voordat we beginnen aan de branding van je product, dienst of merk, doen we een marktonderzoek. Want hoe doen je concurrenten het? Zijn er kansen en bedreigingen? Het marktonderzoek biedt een aantal handvatten waardoor we gericht te werk kunnen gaan.

2. Strategie en concept

Nadat de huidige situatie in kaart is gebracht, gaan we aan de slag met de strategie en het concept. De basis voor je gewenste marktpositie. Hierbij ontwikkelen we een strategie en visueel concept waarbij de ontvangen, de potentiële klant, in het middelpunt staat.

3. Campagnes

Als laatste wordt het gemaakte concept vertaald naar een effectieve campagne. De strategische communicatieboodschap wordt via de juiste crossmediale middelen aan de juiste doelgroep getoond en ons doel is daarbij dat er zo snel mogelijk de gewenste conversie ontstaat.

Waarom Cherry.

Conversiegerichte werkwijze
Direct persoonlijke support
Juiste mix van online én offline communicatie
Voor elke onderneming een aanpak op maat
Ervaren in een grote diversiteit branches

Wil je groeien met je bedrijf en de marketing samen doen met een specialist?

Schakel ons in. Wij nodigen je van harte uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Stuur ons je gegevens of bel ons.

Neem contact met ons op

Contact