Hoe schrijf je een goede SEO tekst?

2021

Hoe schrijf je een goede SEO tekst?

Het schrijven van een goede SEO tekst is allang geen kwestie meer van even snel een tekstje schrijven over een onderwerp waar jij op gevonden wilt worden. Een SEO tekst is een combinatie van interessante content en het op de juiste manier verwerken van zoekwoorden. Bij het schrijven van een goede SEO tekst zijn er een hoop factoren waar je rekening mee dient te houden. Zo kun je bijvoorbeeld niet klakkeloos 100 keer jouw zoekwoord in de tekst verwerken. Op deze manier ontstaat er een onlogische tekst, en hier rekent Google je op af. In deze blog geven wij je tips over hoe je de beste SEO teksten schrijft.

Denk als bezoeker

Een goed uitgangspunt is dat je begint te denken als bezoeker van de pagina. Hier schrijf je de pagina immers voor. Wat zou je willen lezen, wat vind je belangrijk, en welke informatie is waardevol? Als je deze vragen kunt beantwoorden heb je de basis van je SEO tekst al.

Het doel van de pagina bepalen

Veel SEO teksten zijn gericht op zoekwoorden en het binnenhalen van zoveel mogelijk lezers. Vaak wordt het doel van de pagina over het hoofd gezien. Bepaal dit daarom altijd eerst voor jezelf. Wil je bijvoorbeeld dat mensen een product kopen, of zich inschrijven voor een nieuwsbrief? Stuur hier dan op in de schrijfwijze.

Check de belangrijkste SEO indicators

Zoals gezegd schrijf je een SEO tekst voor je bezoekers. Echter, moet je er rekening mee houden dat ook Google een belangrijke schakel in dit verhaal is. Er zijn een aantal aspecten van een SEO tekst die minimaal in orde moeten zijn om jouw tekst hoog in de rankings te laten komen. Deze aspecten zijn:

  • Het aantal woorden
  • Het zoekwoord vaak genoeg benoemen
  • Een titel met het zoekwoord
  • Een afbeelding met alt titel
  • H1, H2 en H3 kopjes

Google wilt de gebruikers van haar zoekmachines voorzien van zoveel mogelijk relevante content. Daarom moet je ervoor zorgen dat jouw SEO teksten goed verzorgd zijn. Als je namelijk hoog scoort in Google, zal je zien dat je website meer bezoekers gaat trekken.

Meer tips of SEO werkzaamheden uitbesteden? Neem contact op!

Wil je meer tips over het schrijven van een goede SEO tekst of wil je jouw SEO werkzaamheden uitbesteden. Cherry staat voor je klaar! Ons team neemt jouw SEO werkzaamheden graag uit handen en zorgt ervoor dat jouw bedrijf online verder kan groeien. Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden!

 

Redactie
Contact