Nieuwe website? Waarom WordPress en niet een ander CMS

2021
foto van computer WordPress

Heb je een tof idee of concept en wil je een onderneming starten? Gaaf! Er zal veel op je afkomen en een van de eerste professionele stappen is vaak een website. Je komt er al gauw achter dat er veel verschillende opties zijn, maar welke website optie is nu het beste? Wij vertellen waarom WordPress onze voorkeur heeft en wat je allemaal kunt bereiken met een WordPress maatwerk website. Lees snel verder!

What the… WordPress & CMS?

Voor ons is WordPress als lucht, wij ademen het elke dag, maar we snappen dat dat niet voor iedereen geldt. Daarom leggen we eerst uit wat WordPress en een CMS is. Weet je dit al? Sla dit stukje dan gewoon lekker over en lees verder over de voordelen van WordPress (en vergeet niet de checklist!).

CMS staat voor Content Management System. Computer software of applicatie die een database gebruikt om alle inhoud te beheren, en deze kan worden gebruikt bij het ontwikkelen van een website. Met het gebruik van een CMS kun je gemakkelijk een website creëren en beheren. In principe is een website opgebouwd uit codes. Met een CMS heb je zelf niet per se programmeurs kennis nodig en hoef je niet te stoeien met HTML of JavaScript.

WordPress is een van die Content Management Systemen. Eventuele andere opties zijn: Joomla, Drupal, Wix, BigCommerce, Shopify of Blogger.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een CMS?

Elke website heeft een ander doel en andere doelgroep. Het is belangrijk om die twee in je achterhoofd te houden wanneer je het platform voor je website kiest. Is je doel bijvoorbeeld een product te verkopen? Dan kun je het beste kijken naar CMS platformen waarbij een shop (winkel) centraal staat, zoals WooCommerce, BigCommerce of Shopify.

Verder is het belangrijk om te kijken waar je zelf het meeste waarde aan hecht en welke kennis en ervaring je bezit. Wil je zelf echt aan de slag en grondig onderzoek doen naar welke CMS het beste voor jou is, maar weet je niet hoe je moet kiezen? Dan is deze checklist handig:

1. Is het makkelijk te gebruiken?
2. Wat zijn de ontwerpopties?
3. Kun je de gegevens van de website makkelijk overzetten?
4. Welke extensies, add-ons en plug-ins zijn er?
5. Hebben ze goede hulp- en ondersteuningsopties?
6. Hoeveel kost het?

Waarom heeft WordPress onze voorkeur?

Je zult niet de eerste zijn die WordPress gebruikt en zeker niet de laatste. Grote bedrijven zoals Sony Music, Microsoft News en the Walt Disney Company maken voor hun website gebruik van WordPress. Waarom wij WordPress gebruiken? We sommen onze voordelen van WordPress even voor je op:

  • WordPress is makkelijk te gebruiken. Als klant kun je gemakkelijk zelf een nieuwe pagina toevoegen, nieuwe berichten aanmaken of foto’s aanpassen.
  • WordPress is SEO vriendelijk. Het is gemakkelijk om SEO-vriendelijke URL’s, categorieën en tags voor je (Blog)berichten te maken. Tevens zijn er plugins waardoor je website sneller laad en dit zorgt ervoor dat je hoger in Google komt.
  • WordPress is veilig en vertrouwd. Veiligheid staat bij WordPress op nummer 1. Door continu updates uit te voeren, verklein je de kans dat je website wordt gehacked.
  • WordPress is gemakkelijk over te zetten. Je kunt altijd al de inhoud van je website in XML-indeling downloaden. Zo kun je gemakkelijk overschakelen naar een ander systeem als WordPress toch niet helemaal bevalt.

Waarom je website uitbesteden het waard is?

Het levert meer op dan het kost! Bekijk het zo: jij laat toch ook liever een ervaren schilder je huis schilderen zodat jij in diezelfde uren je eigen werk kunt doen (en wellicht meer verdient)? Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen vooral moet doen waar hij/zij goed in is en energie van krijgt. Bij een website opzetten en onderhouden komt vaak veel meer kijken dan je denkt. Omdat WordPress zoveel opties en flexibiliteit biedt, kan het soms een beetje overweldigend zijn als je zelf aan de slag gaat. Dit is de reden waarom veel beginners afhaken of standaard plug-ins en pagebuilders van WordPress gebruiken. Indien je het uitbesteed scheelt het een hoop tijd en gedoe en hoef je niet te stoeien met alle onbekende functies. Zo kun je toch nog die droom website maken die je in gedachte had.

Als je het uitbesteedt stelt Your Dutch Media jouw hosting- en domeinnaam in en is verantwoordelijk voor het beheer van zaken als beveiliging en back-ups. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en werkende website. Tevens zijn er veel en veel meer mogelijkheden met de opmaak en invulling van je website.

Wat kun je bereiken met een WordPress maatwerk website?

Met standaard pagebuilders en plugins van WordPress zit je vast aan een bepaalde stijl. Veel starters lopen hier tegenaan als ze hun eigen website willen opzetten. Het resultaat? Een website die toch niet helemaal is zoals ze hadden gehoopt en die weinig resultaat oplevert. Hoe je dat kunt voorkomen? Een WordPress maatwerk website! Met Your Dutch Media kun je direct aan de slag om jouw ideale website of webshop te ontwikkelen. Met een in house designer kunnen we precies de website ontwerpen die voor jouw product/dienst het beste werkt en naar jouw eigen smaak is. Onze UX/UI designer kijkt ook naar wat jouw doelgroep belangrijk vindt, zodat de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Een gebruiksvriendelijke website draagt bij aan een verbeterde conversie, bereik en bedrijfsgroei.

Meer weten over de diensten Cherry Marketing en wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust op via 085 0299 110 of stuur een mail naar contact@cherry-marketing.nl

Redactie
Contact