Wat is een progressive web app?

2022

Mobiele apps zijn tegenwoordig voor de hand liggend en bieden veel meer gebruiksgemakken dan een website. Is het ontwikkelen van een app voor jouw bedrijf nog te vooruitstrevend en onbetaalbaar? Wellicht is een Progressive Web App dan iets voor jouw bedrijf. Lees meer over wat dit precies inhoudt en wat de voordelen zijn van een Progressive Web App. 

Mijlpaal: meer dan de helft shopt met smartphone

De wereld waarin we tegenwoordig leven verandert sneller dan Usain Bolt zijn snelheidsrecord. Dit leuke interview fragment hieronder uit 1998 geeft weer hoe we 24 jaar geleden nog over onze telefoon dachten, herinner jij het je nog? Inmiddels is onze mobiele telefoon niet meer weg te denken en besteden we dagelijks.

Een half jaar geleden (september 2021) bereikten we ook een mijlpaal: meer dan de helft van de online shoppers koopt nu via hun smartphone (bron: Thuiswinkel monitor, q2 2021). Als bedrijf investeren en een mobiele app aanschaffen en implementeren is niet voor elke webshop weggelegd. Kost het voor jou te veel geld of zijn er andere argumenten die jou nog tegen houden? Wellicht is een Progressive Web App (PWA) dan iets voor jou.

Wat is een Progressive Web Applicatie?

Progressive Web Applications (PWA’s) zijn niet nieuw, maar zullen nu als trend in 2022 in de laatste iteratie de webapps voorgoed overnemen. (bron: Hubspot). Een PWA app helpt als software de website in no-time te laden en fungeert ook optimaal offline in apps zoals Google Maps. Om PWAs te ontwikkelen wordt HTML, CSS, JavaScript, React of Angular gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een progressive web app?

Het gebruik maken van een PWA-app heeft verschillende voordelen:

  • Look, feel and function van een app, maar dan in een browser
  • Goedkoper dan een mobiele app laten ontwikkelen
  • Heeft een super snelle laadtijd
  • Zorgt voor een betere SEO
  • Push Notifications mogelijk (notificatie berichten)
  • Ook offline beschikbaar
  • Betere gebruikservaring

Wat zijn de nadelen van een progressive web app?

Alles heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen, zo ook PWAs. Voor Androidgebruikers is het een aangename ervaring om een Progressive Web App als standalone te installeren, voor iOS-gebruikers is het iets minder, gelukkig niet zorgelijk slecht. Onlangs heeft Apple nog enkele belangrijke bugs opgelost voor iOS-gebruikers. Zo is werkt de PWA op iOS nu gebruiksvriendelijker bij het klikken op een hyperlink (door het behouden van session states tijdens PWA in-app browsing).

Waarom een progressive web app maken

Waarom je een progressive web app moet laten maken is je wellicht hierboven al duidelijk geworden tijdens het lezen van de voordelen. Bedrijven zoals Starbucks, Uber, Pinterest en Twitter gebruiken al langere tijd PWAs voor een betere gebruikservaring. Wellicht jouw concurrenten ook al, of nog niet, juist dan is het een perfect moment om te investeren in een PWA. De kosten van een Progressive Web App kunnen variëren van €2.500 tot en met €7.500, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van alle wensen, eisen en de moeilijkheidsgraad voor de specifieke app. Vanuit Cherry Marketing leveren we altijd maatwerk, denken we met je mee en voor je verder. Op zoek naar een oplossing voor jouw bedrijf.

Waarom een progressive web app het waard is

Wil je jouw concurrentie voorblijven, als bedrijf digitaal verder ontwikkelen en professionaliseren en een betere gebruikerservaring creëren? Een Progressive Web App kan aanzienlijk de user experience voor bezoekers en nieuwe gebruikers verbeteren en zorgt voor een betere SEO ranking in Google. Een Progressive Web App is het dus echt waard omdat het veel oplevert en je zo meegaat in de digitale trends en ontwikkelingen op het gebied van software, WordPress, Application, Javascript, Push-technologie en Web Apps.

Sparringpartner nodig?

Wil je persoonlijk advies of heb je vragen over het ontwikkelen van een Progressive Web App voor jouw bedrijf? Cherry Marketing is hét online marketingbureau van Hoorn met professionele kennis in software development en Progressive Web Apps. We verzorgen het complete plaatje van strategie tot en met implementatie, analyse en optimalisatie. Bel ons gerust op via 085 0299 110 of stuur een mail naar contact@cherry-marketing.nl

Fabienne
Contact