Is jouw website écht zo snel? test nu gratis

2020

Indien het laden van een website langer dan 3 seconde duurt… Haakt 57% van de bezoekers af en komt 80% van de bezoekers niet meer terug (Research by Google). Snelheid is dus heel belangrijk bij gebruiksvriendelijkheid van je website. Optimaliseer je dit niet? Dan betekent het dat je sales, leads en kansen misloopt… Hoe je de snelheid van je website kunt meten en verbeteren? Lees vliegensvlug verder.

Stap 1: test, test, dubbeltest

Voor je gevoel is jouw website snel en weet je het allemaal wel. Ook dan kan een extra test geen kwaad. Google heeft hiervoor een gratis tool die je gemakkelijk kunt gebruiken. Door deze tool te gebruiken, weet je zeker dat ook Google jouw website goedkeurt. Dit is namelijk heel belangrijk voor jouw ranking. Klik hiervoor de link , voer je website in en klik op de button. Wat ons betreft een ‘must do’, beter zeker weten, dan websitebezoekers (en dus klanten) mislopen! Toch?

Stap 2: analyseer en leer

Of de testresultaten nu schokkend zijn of niet, het is goed om hier even bij stil te staan. Door het analyseren van de uitslag kun je zien waar verbetering mogelijk is. Google analyseert je paginasnelheid. Een ideale score is tussen de 90 en 100. Is jouw score lager? Dan zijn er genoeg kansen op verbetering. Analyseer de problemen en optimaliseer waar je kunt.

Tip: Bekijk het resultaat van zowel desktop als mobiel. Hier zit namelijk nog vaak een groot verschil.

Snelle snelheids verbetering?

Iets wat veel bedrijven nog te weinig doen is comprimeren en optimaliseren van de afbeeldingen op hun website. Een video en/of veel afbeeldingen kost veel laadtijd. We snappen dat die video écht een must is, maar probeer daarom je afbeeldingen zo klein mogelijk op te slaan. Daar behaal je al snelle winst mee op de laadsnelheid van je website. Door het comprimeren van de afbeeldingen, maak je kleine pakketjes van de plaatjes en foto’s zonder kwaliteitsverlies. Heb je geen idee waar te beginnen? Schakel gerust onze hulp in.

Online marketing campagne?

Vergeet dan vooral niet de laadsnelheid van de landingspagina te controleren. Vaak ben je gefocust op je activiteiten en vergeet je soms daarin het belang van optimaliseren van de website prestaties. Hoe een campagne eruit ziet en waar hij staat is belangrijk, maar… Als de landingssnelheid van de landingspagina niet klopt, heb je kans dat je campagne flopt!

Meer weten over de diensten Cherry Marketing en wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust op via 085 0299 110 of stuur een mail naar contact@cherry-marketing.nl

Redactie
Contact