Hoe Scrum zorgt voor betere websites

2018

Wat is Scrum?

Scrum is een ontwikkelmethode die vooral in de development branche veel wordt gebruikt. Het is een manier van intensief samenwerken om zo samen, als team, tot het beste resultaat te komen. Binnen Scrum zijn er geen managers die het team aansturen, dit doet het team helemaal zelf. Dit zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de projecten, dat het team zich betrokken voelt en dat intern de communicatie sneller is.

Hoe werken wij met Scrum?

Bureau Feith werkt in sprints van een week. Een sprint ziet er zo uit:

  • Op de maandag wordt er door het team gekeken wat er voor die week op de planning komt te staan. Simpel gezegd betekent dit in de praktijk dat wat voor vrijdagmiddag 12 uur is aangeleverd door jou, de week erop vaak al kan worden opgepakt.
  • Het team heeft dagelijks een overleg van 15 minuten om de voortgang te bespreken.
  • Het Scrumteam pakt kleine brokken werk op die onafhankelijk ontwikkeld, getest en opgeleverd kunnen worden.
  • Aan het einde van de sprint, op de vrijdag, presenteert het team het gemaakte werk van die week in de sprint review. Dit doen ze aan elkaar, maar het is zeker mogelijk om hier als opdrachtgever ook bij te zijn.
  • Na de review is het tijd voor het team om te evalueren. Dit noemen ze de retrospective. Tijdens deze meeting kijkt het team hoe ze het proces kunnen verbeteren. Dit moet zorgen voor hogere productiviteit en kwaliteit.

De volgende sprint begint weer van voor af aan. De onderstaande afbeelding is schematisch weergave van het proces.

Scrum Proces

Wat verandert er voor mij als ik wil werken met een webbureau wat met Scrum werkt?

Veel! Je wordt meer betrokken in het proces van de ontwikkeling van je huisstijl of website. Dit komt doordat er in het gehele proces meerdere feedback momenten zijn. Dit betekent natuurlijk ook dat er meer communicatie is vergeleken met de traditionele methode. We leveren niet een heel design in 1x af, dit wordt opgedeeld in meerdere fases, zodat je eerder resultaat ziet en eerder kan aangeven wat je wel en niet mooi vindt.

Deadlines in Scrum

Scrum werkt niet met vaste deadlines. Natuurlijk kunnen we er wel rekening mee houden, en kunnen we aangeven wanneer de website ongeveer af is. Toch merken wij in de praktijk dat doordat Scrum vraagt om een intensieve samenwerking van beide partijen, het verhaal wat je wilt vertellen met de website en de kwaliteit, belangrijker is dan een deadline.

Het belang van content

Het ontwerpen en bouwen van websites zonder content is nooit ideaal. Mocht je al een huidige website hebben dan kom je er vaak achter na het lezen van de teksten, dat deze verouderd zijn of niet meer passen bij de huidige strategie. Het is goed om vooraf te bedenken wat het doel is van de website en wat je wilt uitstralen om hier vervolgens de teksten op aan te passen. Natuurlijk kan onze tekstschrijver hierbij helpen of dit helemaal uit handen nemen. Ben je van plan om je vindbaarheid te verbeteren? Dan is dit ook het moment om daar op in te spelen. Onze SEO experts kunnen je hier advies over geven.

Bij het invoeren van content kwamen altijd veel verbeterpunten terug voor de designers en developers. Doordat we nu vooraf vragen om de content goed te bekijken scheelt ons dat tijd en hebben we meer tijd om te focussen waar het echt om gaat, een mooie nieuwe website!

Ook nieuwsgierig geworden hoe wij met Scrum jouw website kunnen optimaliseren? Laat ons meedenken en neem contact met ons op.

Teddie
Contact