De logica van een logo

2020

Van een goed idee, naar een concept en hup een website. Veel ondernemers slaan daarbij vaak het logo over, doen het zelf ‘even snel’ of online via een (gratis) website. Het is niet dat we per se vinden dat je het bij ons moet laten doen (zou wel leuk zijn natuurlijk), maar… Een professioneel en uniek bedrijf uitstralen met een logo dat niet gemaakt is door een professional is natuurlijk wel lastig, niet waar? Onze designer vertelt alles over de logica van een goed logo. Lees snel verder. 

Een juist logo is niet zo zeer een kwestie van kiezen, maar van voelen. Het moet als je het ziet meteen goed voelen en bij je brand (bedrijf) passen . Tevens moet je natuurlijk wel nagaan of het logo ook bij jouw doelgroep past. Hoe je dat doet? Onze designer vertelt haar geheim (ssst niet doorvertellen he!).

Waarom een logo?

Een logo zorgt voor herkenning en een eigen branding. Ook zorgt het ervoor dat je een gevoel, indruk en impressie krijgt van een brand (bedrijf). Door je logo op verschillende plekken te plaatsen, creëer je meer naamsbekendheid. Je zult het logo zowel offline als online goed gebruiken als herkenningspunt van jouw bedrijf.

Denk aan een logo op je…

  • website
  • social media kanalen
  • visitekaartje
  • verpakkingsmateriaal
  • bedrijfskleding
  • banners, stickers en/of ander reclamemateriaal

Waarom een nieuw logo?

Bestaat je bedrijf of onderneming al een tijdje, maar heb je geen specifiek logo? Je bent niet de enige! We begrijpen dat in het begin van de ontwikkeling van je bedrijf het niet bovenaan op je lijstje stond. Je had dit artikel nog niet gelezen, had geen geld en/of tijd voor een professioneel logo. Als profielfoto op social media koos je waarschijnlijk voor het bedrijf een foto of andere afbeelding, zonder echt goed over het belang ervan na te denken. Terwijl het voor herkenbaarheid, professionaliteit en eigen identiteit juist zo belangrijk is daarin te uniek en professioneel te zijn.

Heb je nog steeds het logo vanaf het begin van je bedrijf? Jouw bedrijf ontwikkelt zich continu, maar ontwikkelt de branding en uitstraling van jouw bedrijf wel daarin mee? Nee? Dat is zonde. Je laat je kind immers ook niet op zijn 16de nog kinderkleding dragen. Maar… Een logo zorgt toch voor herkenning? Ja! Raak ik die dan niet kwijt? Nee, niet als je het goed doet en professioneel laat doen. Daar vertellen wij je graag meer over, dus lees vooral verder.

Professioneel, maar dat kost toch veel?

Niet per se veel, wel wat, maar geloof me, het is het waard! Een logo gebruik je namelijk als het goed is heel veel jaar en zorgt voor heel veel herkenbaarheid en professionaliteit tegenover je klanten. Je logo staat op je visitekaartje, als social media profielfoto, en meer.  Dat is je wel wat waard, toch?

Bij Cherry Marketing zitten designers met een diploma en kennis. Het verschil tussen een gratis website en ons is dat wij ons logo echt zullen maken naar je wensen, maar ook denken aan de doelgroep en de gedachtegang er bij vertellen.

Voor ons is het namelijk niet gewoon ‘even’ een logootje, maar het is je brand identity, je kenmerk. De uitstraling waarmee je jouw doelgroep wilt aanspreken en bereiken. Tevens blink je zo uit naast je concurrenten en wordt je zo goed op de kaart gezet.

Wat kun je verwachten als je een logo laat maken?

Tijdens een samenwerking met Cherry Marketing, denken we met je mee én voor je verder. Het contact staat centraal, want de mening van de klant is het belangrijkste, omdat zij de doelgroep het beste kennen. Jouw feedback en wensen willen wij daarom maar al te graag verwerken. Wij zijn pas tevreden als de klant zijn/haar nieuwe logo vol trots overal laat zien en over vertelt. De tevredenheid van de klant is wat voor ons wat écht telt!

Uiteindelijk ontvang je jouw logo dat speciaal op maat is gemaakt! Maar wat voor bestanden krijg je dan? Verwacht jpg wit, jpg zwart, jpg kleur (als die er is), png wit, png zwart, png kleur (als die er is), svg wit, svg zwart en svg kleur (als die er is). Indien je meer zou willen ontvangen, kunnen we altijd nog verder bespreken wat mogelijk is.

Kopje koffie?

Herkende je je in dit artikel en zou je meer informatie willen over het ontwikkelen van een logo door de designers van Cherry Marketing? We luisteren graag naar jouw verhaal en nodigen je met plezier uit voor een (online) sparringsessie.

Meer vragen? Klik HIER voor meer informatie en wellicht spreken we elkaar snel!

Redactie
Contact