Hoe verbeter je de vindbaarheid / leesbaarheid met Yoast

Gebruik van de Yoast Plugin voor je teksten.

Als je een artikel hebt geschreven dan wil je waarschijnlijk ook dat de bezoekers die geïnteresseerd zijn in je artikel deze vinden via Google. Nou komt hier heel wat bij kijken om een artikel hoog in Google te krijgen, maar er zijn wel een paar dingen die jezelf kan doen om je teksten voor Google te optimaliseren. Standaard staat de plugin Yoast geïnstalleerd op je website en via deze plugin kan je makkelijk kijken of het artikel voor bepaalde zoektermen in Google goed zijn geschreven.

  1. Focus keyphrase: hier vul je het woord of woorden in waarop je wilt dat dit artikel gevonden wordt.
  2. Bekijk als: hier kan je bekijken hoe je zoekresultaat eruit komt te zien op zowel desktop als op mobiel. Dit is erg handig om te zien of je SEO-titel niet te lang is en hetzelfde geld voor je meta-beschrijving.
  3. SEO-titel: dit is de titel (meestal de titel die je boven in de pagina hebt gebruikt) die getoond wordt in de Google resultaten.
  4. Slug: de slug is de URL van de het artikel en welke getoond  wordt in Google.
  5. Meta-beschrijving: dit is een korte beschrijving waar het artikel overgaat. Als de lengte goed is dan verschijnt er onder de tekst een groene balk. Als de tekst te kort is dan is de balk oranje en als de tekst te lang is dan is de balk rood.
  6. SEO-analyse: hier zie je hoe goed je tekst is voor de vindbaarheid in Google. Dit wordt aangegeven door drie emojicons die rood, oranje of groen is met de bijbehorende emoties.
  7. Analyse-resultaten: in de analyse heb je een overzicht van punten waarop je tekst gecontroleerd wordt, welke punten goed zijn (groen), welke verbetert kunnen worden (oranje) en welke voor problemen kunnen zorgen (rood).

Als je deze punten zo goed mogelijk hebt toegepast zal dit helpen om beter gevonden te worden in Google. Maar om op de eerste pagina te komen van Google met specifieke zoektermen dan is er meer nodig dan één goed geoptimaliseerde tekst. In dat geval kan je contact opnemen en met ons bespreken wat de mogelijkheden hierin zijn.

Leesbaarheid van je teksten controleren.

Naast optimaliseren van je teksten om goed gevonden te worden in Google, is het natuurlijk nog belangrijker dat je teksten goed te lezen zijn voor de bezoekers van je website. De leesbaarheid van je tekst hangt van een aantal zaken af. De belangrijkste is je doelgroep. Is je doelgroep hoogopgeleiden dan kan je makkelijker gebruik maken van wat langere zinnen en moeilijkere woorden dan als je doelgroep laagopgeleiden is. Maar er zijn veel meer zaken waar je op kan letten. Ook hiervoor kan je gebruik maken van de plugin Yoast. In het tabje Leesbaarheid vind je de punten waarop je tekst wordt gecontroleerd en hoe deze eventueel kan verbeteren.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact op met support

webdevelopment
Contact