Een pagina kopiëren in WordPress

Het komt vaak voor dat, wanneer je een nieuwe pagina, een nieuw bericht of bijvoorbeeld een nieuw blok met content hebt aangemaakt, hij er net niet helemaal zo uitziet als wat je voor ogen had. Het kan dan zijn dat je wat instellingen vergeten bent over te nemen bent of dat je ze simpelweg over het hoofd ziet. Het is dan handig om pagina’s, berichten of content te kopiëren en vervolgens aan te passen. Zo hoef je je in eerste instantie geen zorgen te maken over hoe het eruit komt te zien.

In WordPress is het heel makkelijk om een pagina of bericht te kopiëren. Deze functie is niet standaard, maar kan wel aangezet worden via een plugin of script. In de door ons gebouwde websites staat dit standaard aan. Je kunt dan vanuit het overzicht een pagina of bericht kopiëren wanneer je er met je muis overheen gaat. Dit ziet er als volgt uit:

Wanneer je de pagina gekopieerd hebt komt deze met dezelfde titel, maar als concept in het overzicht te staan. Je kunt dan alle content aanpassen, de pagina publiceren en dan ziet je nieuwe pagina er hetzelfde uit!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact op met support

webdevelopment
Contact