Instellen e-mail in Mail op je Mac

Het instellen van e-mailaccounts op de Mac kan soms wat lastig zijn. Wat moet je doen met de gegevens die wij jou sturen om je e-mail goed in te kunnen stellen? Als je e-mail hosting hebt bij ons dan kan je de volgende stappen volgen:

1

Navigeer in het programma Mail op je Mac links bovenin je scherm naar ‘Mail’ -> ‘Voorkeuren’.

2

Klik vervolgens op ‘Accounts’.

3

In dit scherm heb je de keuze uit verschillende e-mailproviders, om een e-mail adres van ons in te stellen klik je op de optie ‘Voeg andere account toe…’.

4

In de geopende module waar je een ‘Naam’ (Naam voor de inbox, dit is een eigen keuze), ‘E-mailadres’ ‘wachtwoord’ kan invullen, vul je de door ons toegestuurde gegevens in.

5

Klik op ‘Log in’, waarna er een aantal velden bijkomen (‘Gebruikersnaam’, ‘Type account’, ‘Server inkomende e-mail’ & ‘Server uitgaande mail’).

6

Vul bij het veld ‘Gebruikersnaam’ je volledige mailadres in.

7

Selecteer bij ‘ Type account’ de optie ‘IMAP’ als die hier nog niet op staat.

8

Voer bij ‘Server inkomende e-mail’ de door ons toegestuurde server in, dit is over het algemeen ‘mail.domeinnaam.nl’ (Vul i.p.v. domeinnaam.nl het domein van je eigen website in).

9

Voer bij ‘Server uitgaande e-mail’ de door ons toegestuurde server in, dit is over het algemeen ‘mail.domeinnaam.nl’. (Vul ook hier i.p.v. domeinnaam.nl het domein van je eigen website in).

10

Klik op ‘volgende’

11

Klik op ‘Gereed’

12

Afgerond!

Het mailaccount kan nu worden gebruikt in Apple Mail. Is het ergens toch misgegaan? Geen probleem neem even contact op met support.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact op met support

webdevelopment
Contact