LinkedIn: van vacaturebank naar kennisbank (én professioneel inspiratie platform)

2021
Telefoon met LinkedIn erop

“Als Facebook, Instagram en LinkedIn een B2B-band zouden zijn, was LinkedIn de leadzanger.” – Social Media Specialist Merel. Uit de cijfers van Social Pilot blijkt dat volgens B2B marketeers 80% van hun leads (een pad richting een potentiële klant) vanuit LinkedIn komen. LinkedIn is ideaal om in te zetten voor zakelijke doeleinden. Het draait om netwerken, het delen van kennis en interactie. Hoe je LinkedIn als bedrijf op de juiste manier inzet in 2021? Wij zetten de laatste cijfers voor je op een rijtje en geven je tips voor meer clicks! Lees snel verder.

Waarom LinkedIn voor B2B leading is

Merken delen intiemere inhoud, maar met een professionele ethische draai. Een LinkedIn-profiel wordt door werkgevers en werknemers als grote waarde beschouwd. Niet alleen wij, maar 98% van de marketeers op LinkedIn is het ermee eens dat personalisatie helpt om klantrelaties te bevorderen. Tevens heeft 45% van de marketeers klanten verworven via LinkedIn. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven die wekelijks berichten plaatsen, zien een toename van het engagement met 2x keer zo groot op LinkedIn.

Tips voor clicks: Laat als bedrijf elke week van je horen op LinkedIn!

Welke doelgroep bereik je met LinkedIn en waar moet je op letten? 

Maandelijks gebruiken 310 miljoen mensen over de hele wereld LinkedIn. De doelgroep die op LinkedIn zit is 42,6% vrouwelijke gebruikers en 57,5% mannelijke gebruikers. Elke week zoeken 40 miljoen mensen een baan op LinkedIn. Waar LinkedIn voorheen alleen als vacaturebank genereerde, is het inmiddels uitgegroeid tot ware kennisbank en professioneel inspiratie platform. 91% van de leidinggevenden beoordeelt LinkedIn als hun eerste keuze voor professioneel relevante inhoud. LinkedIn-artikelen worden veelal gelezen door hoogopgeleide mensen in een hogere functie (managers, VP’s, directeuren, C-level).  Gebruikers bezoeken gemiddeld 10,5 pagina’s op LinkedIn voordat ze vertrekken. Terwijl je dit las, dacht je toen ‘Hé, dat klinkt als mijn doelgroep!’? Dan is het tijd voor een goede strategie voor LinkedIn.

Tips voor clicks: Hoe zorg je dat jij opvalt tussen die 10,5 pagina’s? 

Gebruik een opvallende visual (Een afbeeldingen ontvangt gemiddeld 98% meer reacties dan posts zonder afbeelding).

Wat voor soort content scoort?

Zoals we net tijdens de tips voor clicks vertelde, scoort een afbeelding voor 98% meer dan een LinkedIn post met alleen tekst. Wel is het belangrijk om tekstueel ook van voldoende inhoud te voorzien. Lange inhoud krijgt namelijk de meeste shares op LinkedIn. Links naar een YouTube-video worden rechtstreeks in de LinkedIn-feed afgespeeld en levert 75% meer bereik op. De naam LinkedIn zegt het al, maar een link in een post kun je niet links laten liggen. Wanneer je een link in een bericht deelt, kan dat twee keer zoveel betrokkenheid opleveren als een bericht zonder link op LinkedIn.

Tips voor clicks: Streef naar een post tussen de 1700 en 2100 woorden, voor een extra impact boost. 

De scheiding van zakelijk en privé lijkt passé 

Waar onze telefoon voorheen nog puur voor privé gebruikt werd, is nu te zien dat we ook onze telefoon gebruiken om op de hoogte te blijven van het zakelijke nieuws. We zien dat LinkedIn gebruikers steeds vaker hun mobiel erbij pakken. 57% van het LinkedIn-verkeer komt vanuit mobiele apparaten.

Tips voor clicks: zorg ervoor dat de webpagina waar je naartoe linkt altijd mobiel vriendelijk is en snel laad. Op die manier behoud je de interesse van je doelgroep en zullen potentiële klanten niet afhaken. 

Hoe zit dat met de andere socialmediakanalen?

Naast LinkedIn zijn er natuurlijk ook andere platformen waar je als merk of bedrijf je verhaal kwijt kunt en meer naamsbekendheid en zichtbaarheid kunt creëren. Onlangs schreven we een artikel over de resultaten van het nieuwste social media onderzoek van Newcom. Dus ben je nieuwsgierig naar wat de andere socialmediakanalen voor jouw bedrijf te bieden hebben? Lees ons artikel dan hier: https://cherry-marketing.nl/social-media/dit-moet-je-weten-voor-social-media-in-2021/

Nieuwsgierig naar alle cijfers die Social Pilot op een rijtje heeft gezet? Bekijk https://www.socialpilot.co/voor meer informatie.

Meer weten over de diensten Cherry Marketing en wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust op via 085 0299 110 of stuur een mail naar contact@cherry-marketing.nl

Redactie
Contact