Nieuw: dit moet je weten over Google for jobs

2020

Google Jobs is een nieuwe toepassing vanuit google waarbij ze vacatures indexeren en deze laten zien in Google. Voor elk bedrijf is dit de ideale kans om nog beter gevonden te worden, maar voor recruitmentbureaus al helemaal. Hoe zorg je dat de vacature van jouw bedrijf in Google Jobs komt? Onze webdevelopers vertellen je er meer over, dus lees snel verder.

Door de huidige omstandigheden omtrent Corona zijn er nog meer werkzoekende, maar bereik je die wel met je huidige vacature communicatie? Een werkzoekende in Hoorn, googled als eerst natuurlijk ‘vacature Hoorn’. Voorheen kwam je dan op verschillende websites terecht zoals Indeed, Randstad of Nationalevacaturebank. Met de introductie van Google for Jobs is dit nu veranderd.

Op zoek naar een baan? dat zal nu nog makkelijker gaan!

Je googled en hup je krijgt direct een blok van Google, onder de advertenties weliswaar,  met een soort applicatie overzicht. Daar worden de meest recente vacatures getoont waar jij naar zocht. Vervolgens kun je verdere specificaties en zoektermen aangeven. Je blijft op de website van Google en zoekt eigenlijk weer binnen Google verder naar de vacature. Voor Google natuurlijk ideaal, maar als bedrijf ook een goede kans om op in te spelen.

Voordelen vacature vervullen met google for jobs

  • (Nog) betere vindbaarheid: het wordt nu nog makkelijker gemaakt voor werkzoekende, doordat ze direct een lijst zijn en specifieke opties kunnen selecteren.
  • (Nog) groter bereik: meer kandidaten, betekent meer keus en meer kans op de perfecte vervulling van jouw vacature.
  • Perfect fit vinden: door de verschillende opties worden vacatures nog meer getrechtert, waardoor de sollicitanten beter passen bij jouw vacature.
  • Betere merkzichtbaarheid: indien je vacature in de zoekfunctie van Google staat, wordt er gelijk gelinkt naar je bedrijf. Werkzoekende zien bijvoorbeeld het logo en recensies.

Dat de vacature van jouw bedrijf in Google for Jobs staat, dat gaat niet zomaar. Je code op de website moet geoptimaliseerd zijn. Voor de een iets ingewikkelder dan de ander, maar wij nemen dit graag voor je uit handen.

Als je Google for Jobs goed geprogrammeerd hebt, dan kun je het vergelijken met het resultaat van een map in de google resultaten met bedrijven eronder. Op die manier heb je een betere “Call to Action” en dus krijg je hogere conversies, meerdere en de juiste mensen die solliciteren. Uiteindelijk heb je nog meer keus en kans op een super enthousiaste en leuke collega.

Pas op! zo val je wel op…

Google zal Google niet zijn, als ze je niet op hun SEO-manier beoordelen. Dat gebeurt dus ook met de professionaliteit van de vacaturetekst. Tevens maken ze gebruik van data analyse, waarbij wordt gekeken hoe lang men een vacature bekijkt en hoe vaak erop wordt geklikt. Een zelfgeschreven vacaturetekst zonder er goed bij stil te staan, raden we dus niet aan. Besteed liever de tekst uit, want dan kom je tenminste hoger in de lijst te staan.

Vacature zo snel mogelijk van de baan?

Laat ons het werk doen, zodat jij verder met jouw werk kunt! Heb je nu of binnenkort een vacature die je zo snel mogelijk wilt vervullen? Vraag Cherry Marketing om advies!

Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van de juiste strategie om de vacature zo snel mogelijk te vervullen. Dit doen we door advies bij vacatureteksten en het invullen van de juiste codes voor Google for Jobs.

Wil je een stap verder en (nog) meer mensen bereiken om ‘the perfect vacature-fit’ te vinden? Wellicht is een campagne via social media dan iets voor jouw bedrijf! Mail ons voor de mogelijkheden of andere vragen via contact@cherry-marketing.nl. Bel gerust naar 085 0270 270

Liever zelf proberen?

Dat kan natuurlijk altijd! Lees hier de instructies van Google: https://developers.google.com/search/docs/data-types/job-posting 

Alvast veel succes! Laat je weten of het is gelukt? Wij zijn erg benieuwd. Voor vragen kun je altijd bij ons terecht.

Klik HIER voor meer informatie of neem gerust eens contact met ons op door te bellen naar: 085 0299 110.

Redactie
Contact