Plaatsen van PDF als link

Hoe plaats je een PDF als link op je website?

Volg de onderstaande stappen om de URL te vinden van geuploade PDF’s in jouw WordPress website.

1

Upload de PDF in de media bibliotheek

Navigeer binnen de WordPress omgeving naar de “Media” pagina, upload hier de PDF die je wilt toevoegen. Is je PDF te groot? Bekijk dan dit artikel.

2

Open de PDF in de media bibliotheek

Na dat de PDF is geüpload & je ziet het item staan in het overzicht, klik erop.

3

Kopieer de link

Na het aanklikken van de PDF in de mediabibliotheek opent er een Pop-up scherm, klik in dit scherm op de “URL naar klembord kopiëren” button. Nu heb je de URL naar de PDF in je klembord staan.

4

Plak de URL op een positie naar wens

De laatste stap is wat flexibeler omdat er meerder manieren zijn om een link toe te voegen binnen WordPress, dit kan als een (hyper)link maar ook natuurlijk als een button. Dit is natuurlijk verschillend per website echter is het concept het zelfde. Plak de URL die je in de vorige stap hebt gekopieerd in het URL veld bij het toevoegen van een link, in dit voorbeeld wordt de WordPress link module gebruikt. Als de optie er is pas: Vink de “Link openen in een nieuw tabblad” optie aan.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact op met support

webdevelopment
Contact