Belang van SSL-certificaat

2018

Het belang van een SSL-certificaat is groter dan ooit. Een SSL-certificaat doet eigenlijk twee dingen. Het eerste is dat het de websitegebruiker aangeeft dat de verbinding veilig is. Met steeds meer webshops en Nederlanders die aankopen doen in webshops, is dit van groot belang. Ten tweede is het belangrijk voor jou als websitehouder. Er zijn steeds meer hackers en virussen en je wil natuurlijk niet dat gevoelige gegevens op straat belanden.

SSL – Secure Sockets Layer SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Je herkent een website met een SSL-certificaat aan de URL. Bij onbeveiligde sites staat er http:// voor. Bij beveiligde websites staat er https:// voor de URL van de website. Daarnaast geeft Google sinds haar laatste update aan of de verbinding veilig is, door middel van veilig en niet veilig voor de URL.
SSL is een methode om digitale gegevens te beveiligen. Het gaat dan om gegevens van jou als websitehouder, maar bijvoorbeeld ook als iemand een bestelling doet. Denk aan namen, telefoonnummers, e-mailadressen of creditcardgegevens. Bij een SSL-certificaat krijg je de garantie dat de informatie op jouw website naar de juiste server wordt gestuurd.

Consumentenvertrouwen door SSL

Potentiële klanten willen altijd betrouwbaarheid. Dat heb je zelf waarschijnlijk ook als je online bent. Misschien zoek je wel naar recensies voordat je besluit bij een vreemde website iets te bestellen of wil je de privacygegevens lezen. Consumenten letten er ook op of de website veilig is. Tegenwoordig krijgen ze bij een onbeveiligde website vaak een melding en dit schrikt mensen af. Logisch, want niemand wil dat zij of haar gegevens in handen van verkeerde personen vallen. Wil je consumentenvertrouwen winnen en daarmee een groter klantenbestand opbouwen? Schaf dan een SSL-certificaat aan. Cherry kan je hierbij helpen.

Google houdt van SSL-Certificaten

Wil je hoger in de zoekresultaten van Google komen? Ook dan kan een SSL-certificaat je helpen. Google beloont websites die gebruik maken van een SSL-certificaat; het is een van de ranking factoren voor zoekmachineoptimalisatie. Google wil namelijk dat de ervaring op jouw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is.

Waar schaf ik een SSL-Certificaat aan?

Ben je overtuigd en wil je een SSL-certificaat? Dan kun je een SSL-certificaat aanvragen. Dat kan bij ons. Wij zorgen ervoor dat jij een beveiligde verbinding hebt en dat gebruikers van jouw website een gebruikersvriendelijke ervaring hebben wanneer ze op jouw website komen. Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Teddie
Contact