De vijf nadelen van een template website volgens Cherry

2018

Om maar met de deur in huis te vallen: wij zijn geen fan van template websites. Wij schaffen dan ook geen template aan voor de realisatie van een nieuwe website voor onze klanten.

In deze blog vind je onze vijf voornaamste redenen om niet te werken met een template.

 1. Template niet veilig doordat ondersteuning vaak vroegtijdig wordt gestopt
  Veiligheid is een belangrijk aspect en de veiligheid van een template website kunnen we niet garanderen. Dit komt met name doordat het niet altijd lukt om template websites up-to-date te houden. Op het eerste gezicht lijkt het misschien goedkoper om een kant-en-klaar template aan te schaffen, maar in de praktijk blijkt het vaak duurder. Doordat de website onveilig wordt, moet je hem eerder vernieuwen.
 2. Een template website is langzaam
  Een template website bevat meestal heel veel code, omdat er duizend en een mogelijkheden binnen een template zijn. Te veel code betekent dat je website langzamer werkt dan nodig is. Wij houden van snelle websites en Google ook.
 3. Niet volledig responsive
  Een template website is meestal niet volledig responsive. Dat betekent dat de template website er op het eerste gezicht mooi uitziet, maar als je op verschillende devices kijkt, zie je dat er veel responsive fouten in een template website zitten.
 4. Niet uitbreidbaar & flexibel
  Een template website is meestal niet goed uitbreidbaar en daardoor ook minder flexibel dan een maatwerk website. Zo kunnen er bepaalde plugins zijn die niet werken in combinatie met het template. Een voorbeeld hiervan is Woocommerce. Ook andere uitbreidingen zijn vaak lastig te combineren, waardoor de website naar de toekomst minder schaalbaar is.
 5. SEO & template website zijn geen handige combi
  Last but not least: ook voor de vindbaarheid binnen Google (SEO) is het beter om niet te werken met een template website. De structuur van een template website is niet optimaal voor SEO. De headings geven regelmatig problemen, waardoor Google geen goed beeld krijgt van waar je website over gaat.

Kortom: wij werken dus graag op basis van maatwerk en niet met kant-en-klare templates. Voor iedere klant ontwerpen wij een uniek design. Dit design is toegespitst op het bedrijf, de wensen en de eindgebruiker. Daarnaast schrijven wij zelf de code, hetgeen betekent dat er geen overbodige code is en dat de code netjes is opgebouwd. Ook zijn onze websites goed schaalbaar en uit te breiden. Dat betekent dat je in de toekomst gemakkelijk andere functionaliteiten kan implementeren in de website, zoals bijvoorbeeld een e-commerce oplossing als WooCommerce.

Teddie
Contact