Meer natuurlijk daglicht binnen handbereik met de webshop en configurator van Dakvensteronline

Development Online marketing Webdesign
afbeelding van website van dakvensteronline

Van het vervangen van een dakraam tot complete zolderverbouwingen. Alles is mogelijk. Dakvensteronline heeft de afgelopen jaren voor veel klanten een beter binnenklimaat en meer daglicht in diverse ruimtes mogen realiseren. Iedere aanvraag, van groot tot klein, wordt door Dakvensteronline opgepakt. 

Cherry Marketing werkt al sinds 2021 samen met Dakvensteronline. Zo hebben we onder meer de webshop mogen ontwerpen en deze ook mogen bouwen. Ook de online marketing wordt door ons uitgevoerd. Verder hosten en beheren we de site voor Dakvensteronline. Dit project is een samenwerking tussen Cherry, Novad en Dakvensteronline. Het fijne aan dit project was de betrokkenheid vanuit Dakvensteronline binnen het gehele proces. In de tweewekelijkse meetings dachten we gezamenlijk de plannen uit, wat ervoor zorgde dat er snel geschakeld kon worden. 

Bekijk de website

In het kort

De samenwerking is begonnen met een voortraject waarin we onder meer hebben uitgezocht hoe de producten van Velux in elkaar zitten en hoe we deze konden vertalen tot configureerbare producten. De configurator maakt het voor gebruikers mogelijk om eenvoudiger tot een product te komen wat voldoet aan hun wensen. Door middel van het selecteren van verschillende opties, eigenschappen, maten, kleuren of andere variabelen kan de klant een product compleet naar eigen wens samenstellen. Dit is zeker voor een webshop erg belangrijk.  

 • Webdesign

Voorheen bestond de webshop alleen uit Velux producten. Er is een merk toegevoegd aan het assortiment en hierdoor was het noodzakelijk dat de kleuren niet meer alleen gefocust op Velux waren. Hierom hebben we voor deze webshop een nieuw kleurenpalet samengesteld. De nieuwe kleuren zijn rustig, maar wel kleurrijk. In de nieuwe website ligt er meer focus op de productafbeeldingen. Op deze manier kan de gebruiker sneller vinden waar hij naar opzoek is. De schuine lijnen hebben we aangehouden, aangezien dit een leuke knipoog is naar de diagonale lijn die een dakraam vaak heeft. Ook hebben we een nieuwe navigatie toegevoegd om de gebruiker zo beter te kunnen helpen met hetgeen waarnaar hij opzoek is. In de eerste fase lag de focus op een functioneerbare configurator, waarbij we de webshop wat meer body geven. In fase 2 zijn we verder gegaan met het doorontwikkelen van de navigatiestructuur. 

 • Development 

Binnen het ontwikkeltraject zijn we onder meer aan de slag gegaan met het uitdenken en bouwen van de configurator voor de verschillende dakramen. Dakvensteronline had voorheen een reguliere webshop wat veel tijd in beslag nam. Wanneer er prijswijzingen plaatsvonden moesten er tienduizenden producten worden aangepast. Nu is de shop een configurator waar je als bezoeker stap voor stap wordt begeleid om je product samen te stellen. Klanten zien veel duidelijker wat een dakraam in zijn totaliteit kost en welke opties er mogelijk zijn. De vorige webshop was ook niet geschikt voor mobiel gebruik. Daar hebben we met deze configurator rekening mee gehouden waardoor deze nu ook goed werkzaam is als mobiele versie. 

 • Online marketing 

Naast het ontwikkelen van de webshop is ook online marketing een belangrijk onderdeel binnen dit project. We zijn we gestart met het opzetten en uitvoeren van een redirectplan voor de migratie van de website. Binnen Cherry Marketing hebben we ons beziggehouden met het optimaliseren van de Google Ads-campagnes voor Dakvensteronline. Ook het verbeteren van de interne linkstructuur en het toevoegen van specifieke pagina’s van de diverse dakvenstermodellen vallen onder de uitgevoerde werkzaamheden. Tot slot hebben we het linkprofiel verbeterd. Het verbeteren van het linkprofiel kan onder andere worden bereikt door het verkrijgen van nieuwe links van kwalitatieve websites en het verwijderen van schadelijke links. Al deze uitgevoerde werkzaamheden zorgen voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines, wat uiteindelijk kan leiden tot meer websiteverkeer en een hogere conversie.  

Foto waarop diverse dakramen te zien zijn

Resultaten

 • Een gebruiksvriendelijke webshop waardoor er meer raamdecoratie en zonwering wordt verkocht. Je bestelt dit nu gemakkelijk bij in het proces van de configurator, terwijl je voorheen onder meer de zonwering apart in de webshop moest zoeken. 
 • Prijzen kunnen makkelijker worden geüpdatet door middel van een CSV. Een prijsverandering kost nu veel minder tijd en is binnen 5 minuten gedaan. 
 • Er staan nu producten in de shop die ze voorheen niet verkochten via de webshop zoals dakkapellen.  
 • 108,94% stijging in het conversiepercentage van e-commerce. 
 • 8,81% stijging in de gemiddelde bestelwaarde. 

Uitgevoerde werkzaamheden

 • Ontwerpen en ontwikkelen webshop 
 • Configurator geïnstalleerd
 • Mobiele versie webshop 
 • Opzetten en uitvoeren redirectplan migratie nieuwe webshop 
 • Optimaliseren Google Ads campagnes 
 • Verbeteren interne linkstructuur en toevoegen specifieke modelpagina’s 
 • Verbeteren linkprofiel 

 

Samen de mogelijkheden bekijken?

Dat kan! Neem contact op met Dennis

Contact