Beheer en onderhoud website

Bij een WordPress website is onderhoud geen luxe maar een noodzaak. Wekelijks, soms zelfs dagelijks, worden er updates uitgebracht voor WordPress. Als deze updates niet correct worden uitgevoerd kan dit onbehagelijke gevolgen hebben. Het biedt bijvoorbeeld genoeg kansen voor hackers of je website schiet is ineens uit de lucht. Vervelend als je daardoor potentiële klanten misloopt.

Hopeloos: zelf je website onderhouden zonder de juiste kennis

Heb je weinig technische kennis van CMS-systemen? Dan is het aan te raden om het onderhoud van je website uit te besteden aan een professional. De professionals van Cherry weten welke updates echt noodzakelijk zijn en voorkomen dat jouw website ‘uit de lucht’  gaat of dat de verkeerde updates worden toegepast.

Nodig hackers niet uit!

Door het up-to-date houden van je WordPress website met daarbij gebruikte thema en plug-ins, wordt de beveiliging van je website vaak aanzienlijk verbeterd. Ontwikkelaars passen de kwetsbare onderdelen aan, zodat deze sterker beveiligd zijn tegen aanvallen van buitenaf. Glasharde garanties zijn er niet. Maar weinig tot niets doen aan het verbeteren van je websitebeveiliging staat vrijwel gelijk aan het gewillig uitnodigen van hackers.

Een website onderhouden kost tijd

Het regelmatig uitvoeren van een onderhoudsbeurt voor je website kost veel tijd en vraagt een goede planning en afstemming. Denk aan: inloggen in het CMS, het bekijken van de updates, een backup maken van WordPress en de database, het uitvoeren van deze updates en vervolgens de website testen. Cherry hanteert een helder onderhoudsstappenplan:

Stap 1. Backups maken

De webdevelopers van Cherry maken een goede backup van je bestanden en database voor elke onderhoudsbeurt. Mocht het toch fout gaan, dan is er altijd een mogelijkheid om de website terug te zetten. Dit biedt een fijne zekerheid voor ondernemers die afhankelijk zijn van een online website.

Stap 2. WordPress updaten

Zodra de backup gemaakt is, gaat de technicus aan de slag met het updaten van het CMS systeem WordPress zelf. In deze update worden de bugs opgelost die in de vorige versies van WordPress geconstateerd zijn. Bij het gratis ontwikkelen van software ontkomt men er helaas niet aan dat er nieuwe bugs in de programmatuur sluipen. Er zijn geen waterdichte eindcontroles voordat de WordPress update de markt in gaat. Dit houdt in dat niet elke update gelijk een goede update is. Onze specialisten weten gelukkig hoe ze hier feilloos mee om moeten gaan.

Stap 3. Update thema

Met alleen het updaten van WordPress zelf ben je er nog niet. Ook het thema van je website dient onder handen genomen te worden.

Stap 4. Update plug-ins

Er zijn duizenden soorten plug-ins die elk een functionaliteit toevoegen aan je websites. De één ondersteunt je website in de verbetering van je SEO-resultaten, terwijl de ander je website vertaalt naar het Engels. Ook jouw WordPress website werkt met plug-ins die je website uitbouwen en optimaliseren. Ook voor de plug-ins staat regelmatig een update klaar.

Weetje: In november 2018 zat er een lek in een AVG plug-in. Websites die deze plug-in gebruikte zijn actief aangevallen en gehackt. Ruim 100.000 websites gebruiken die plugin.

Stap 5. Testen

Na het uitvoeren van elke stap testen onze experts de update. Pas nadat de expert alles dubbel gecontroleerd heeft, begint de expert aan de volgende stap. Cherry begint niet aan het updaten van de plug-ins, voordat het thema correct bijgewerkt is. Een andere volgorde neemt het risico van errors met zich mee.

Loop geen risico en zorg ervoor dat je website onderhouden wordt

Staat je website op onze server? Laat het beheer van je website dan aan ons over. Staat je website niet op onze server, maar wil je wel profiteren van ons onderhoud? In dat geval is het mogelijk om je website te laten verhuizen naar onze server.

Wil je hulp van een specialist bij webdesign of development?

Cherry kan dit realiseren. Wij nodigen je van harte uit voor een vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken. Bel ons gerust!

Neem contact met ons op

Contact